Fotografie de portret

Fotografie de portret

Cum sa realizezi un portret in fotografia profesionala ? Imaginea traditionala a unui portret fotografiat intr-un studio profesional, implica multe lumini si un fotograf cu o camera de format mediu pe un trepied de fotografiere negativa si apoi editarea pozei pentru eliminare ridurilor si petelor inainte de a o printa si de a o prezenta clientului. Acesta este un portret fotografiat profesional.

Vremurile s-au schimbat. In zilele noastre, portretele profesionale pot include fotografierea intr-un studio, dar este la fel ca atunci cand fotografiezi afara cu un SLR digital si probabil cu un reflector sau cu un blit de umplere, pentru a evidentia un aspect natural al unei persoane, familii, femeilor insarcinate si absolvirea elevilor de liceu. De multe ori, imaginile sunt pline de viata, casual sau reprezinta un strigat al vremurilor de demult si ai anilor trecuti. Ai putea crede ca oricine poate produce aceste tipuri de portrete cu ajutorul unei camere digitale si a Photoshopului, dar diferenta dintre amatori si fotografii profesionti de portere este una destul de mare din cateva motive.

Fotografierea portretelor profesionale, difera de la instantanee simple in diferite moduri ale oamenilor. In fotografierea portretului profesional, fundalul este aproape meru ordonat si contribuie mai degraba la portret, decat la distragerea Piggyslots ochiului de la elemente nedorite si inutile. Iluminarea este un alt factor important. In fotografierea portretului profesional, tu nu vei vedea intunericul, umbrele din spatele persoanei care “tradeaza” folosirea flash-ului pe aparatul de fotografiat; lumina este moale cand este necesar, facand ca subiectul sa arate mai degraba mai tanar decat mai batran; capturarea luminii in ochi adauga o scanteie, si subiectul pare mai relaxat, natural si confortabil ( nici un ranjet ieftin sau un zambet artificial) deoarece fotograful le-a stabilit asa cum sunt ele si a facut cele mai bune fotografii chiar la momentul potrivit.

Desigur, multe portrete profesionale sunt facute in studio, dar de multe ori domiciliul, mediul de lucru sau un decor frumos in aer liber, va avea un impact mai mare, mai impresionant, si in acelasi timp va iesi o fotografie mai reusita. Pro-portetul stabileste ce are nevoie clientul, ce imagine doreste sa prezinte, ce tip de fotografie este. Stilul intra intr-o oarecare masura,in aceasta categorie, cel putin in privinta consiliarii hainelor, alegerii culorilor si tot asa. Se poate implica si make-up-ul.

Fotografierea portretului profesional,implica aproape intotdeauna post-procesarea fotografiilor. Acest lucru adauga finisaj profesional, deoarece, de multe ori acest detaliu lipseste din instantanee. Subiectul vrea sa arate cat mai bine si tot ce are mai bun, si de multe ori aceste retusuri minore sunt necesare, insa nu trebuie sa mergi la extreme si sa faci produsul final al imaginii sa arate nenatural.

In afara de utilizarea iluminarii, alegerea locatiei si a fondului, atentia post-procesarii si alte detalii, marcarea fotografierii portretelor profesionale, reprezinta abilitatea de a face subiectul sa para real, subliniindu-i personalitatea, astfel incat sa creezi o imagine interesanta, care apare pe pagina sau pe ecran mult mai atractiva.